Nybörjarkurs i nosework, del 1

Kursstart 18 september 2024
Datum: Det blir tre tillfällen: onsdagar 18/9 – 25/9 – 2/10 kl 18:00 – 20:30
Kostnad: 490 kr inklusive fika och start kit
Kursen hålls i Strängnäs lokala kennelklubb
Max antal: 6 deltagare
Instruktör: Jeanette Setterberg
Vid frågor: sekreterare@slkk.se
Anmälan: Via Studefremjandet Nybörjarkurs, del 1, i nosework hos Strängnäs Lokala Kennelklubb (studieframjandet.se)

Oavsett om du vill tävla med din hund i den roliga sporten Nosework eller ha det som aktivering för din hund så är detta kursen för dig. Alla hundar har ett grundläggande behov av att använda sin nos och hunden mår bra, växer mentalt och blir säkrare och tryggare av nosework. Ingen dyr utrustning behövs och nosework kan utövas i alla miljöer vilket gör den lämplig även för alla förare.

Hund eller förare behöver inte ha några förkunskaper och hunden kan vara från 4 månader och uppåt. Det mesta av tiden tränas en hund i taget och vi tar hänsyn till de känsliga hundarna. Observera att du behöver vara medlem i Strängnäs lokala kennelklubb.

Första gången träffas vi först utan hund.

Du får medel att lära din hund att känna igen noseworkdoften eucalyptus och självständigt söka den i olika behållare och i inomhussök. Du får lära dig att tolka din hund när den hittat gömman och bästa belöningsstrategierna för inlärning av doft. Vi går teoretiskt igenom de övriga momenten i Nosework, regelverk vid tävling i NW1, utrustning och annan teori som varvas med praktiken.